Biefstukken |
||
Wallonië | Vlaanderen | Nederland |
Biftec (alg) |
Biefstuk (alg) |
Biefstuk (alg) |
Aiguillette |
Ezel |
Liesstuk |
Balle d'épaule |
Schouderbal |
Bloemstuk |
Filet pur |
Ossenhaas |
Ossenhaas |
Filet mignon |
Filet mignon |
Ossenhaaspuntje |
Grosse-tête |
Groothoofd |
Spierstuk of |
Grosse-cuisse |
Dikke bil |
Bovenbil of |
Pelé |
Gepelde biefstuk |
Gepelde biefstuk |
Petit-tête |
Rumsteak |
Dikke lende |
Lendebiefstukken (Sirloins): | ||
Contre filet |
Dunne lende |
Entrecôte |
Entrecôte |
Tussenrib |
Rib-eye |
Faux-fillet |
Dunne lende |
Dunne lende |
Six-côtes |
Zesstuk |
Onderrib |
In Vlaanderen "Steak 1e keus" (bakvlees): | ||
Filet d'Anvers |
Filet d'Anvers |
Achtermuis |
Balle d'épaule | Schouderbal | Bloemstuk |
Aiguilette baronne |
Naaldje | Naaldje |
Tournedos = speciaal
gesneden ossenhaas |